- marchewka konserwowa
- groszek konserwowy lub czerwona fasola
- cebula
- 2 do 3 ząbków czosnku
- mąka
- pieprz
- słodka papryka
- oregano
- opcjonalnie dla tych którzy nie lubią smaku marchewki dodajemy pomidora lub kilka łyżek przecieru
Warzywa (+ew. pomidor,przecier ) wrzucić do miski zblendować dodać mąkę by papka przybrała pół-lepką konsystencje.
Wrzucać do rozgrzanego oleju po pół łyżeczki (łyżkę potrzymać najpierw kilka sekund w oleju gorącym ,papka będzie łatwiej się z niej zrzucać) .
Smażyć kilka minut do uzyskania brązowego koloru.
Wrzucać do rozgrzanego oleju po pół łyżeczki (łyżkę potrzymać najpierw kilka sekund w oleju gorącym ,papka będzie łatwiej się z niej zrzucać) .
Smażyć kilka minut do uzyskania brązowego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz